Prvi simpozijum mladih interventnih kardiologa održan je na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, 22. i 23. decembra 2017. godine.

Simpozijum je bio izuzetno posećen od strane kako kardiologa iz Srbije tako i interventnih kardiologa iz Republike Srpske i Crne Gore. Time bi se posle decenije i po vremena na Klinici za kardiologiju konačno nastavio prekinuti niz organizacije stručnih skupova ovakvog ranga.

Preuzmite program seminara OVDE »»

Pogledajte galeriju fotografija »

sat kazaljke srce sajt

Godinama učeći od doajena naše interventne kardiologije, koji redovno organizuju stručne skupove najvišeg evropskog i svetskog ranga i u razgovorima sa njima, poželeli smo da damo skromnu osobenost našem događaju. Većina se složila da ulaganje u sutra realna potreba i uvek najbolji izbor.

Otuda je rođena ideja da se i sam Simpozijum posveti budućnosti naše interventne kardiologije i da mu se da i zvanični naziv „Simpozijum mladih interventnih kardiologa Srbije“, odnosno „MEET THE FUTURE of Serbian interventional cardiology“.

Suočeni sa problemom strukovnog prepoznavanja i pozicioniranja, kao i konstantnom potrebom za napretkom u ovoj oblasti, pokušali smo da na jednom mestu damo šansu budućnosti interventne kardiologije regiona da iskaže sav svoj raskošni potencijal i prikaže sopstvene rezultate.

Želja nam je da se ovaj prvi simozijum prepozna kao buduće mesto redovnog godišnjeg okupljanja našeg esnafa, koji bi na kraju svoje prethodne, pogledali u budućnost naredne, nadamo se još uspešnije godine.