Sremska Kamenica
22. mart 2017.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo docent dr Zoran Gojković posetio Institut za KVB Vojvodine
Pokrajinska Vlada za šest meseci uložila 200 miliona dinara za poboljšanje kvaliteta lečenja pacijenata u IKVBV

- U proteklih 6 meseci iz pokrajinskog budžeta i budžeta Republike Srbije na teritoriji Vojvodine je za lečenje obolelih od kardiovaskularnih bolesti uloženo više od 500 miliona dinara. To je najveća suma koja je ikada izdvojena u zdravstvu Vojvodine – istakao je Pokrajinski sekretar za zdravstvo docent dr Zoran Gojković prilikom današnje posete Institutu. Na na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u kom se danas nalazimo, od ukupne sume izdvojeno je skoro 200 miliona dinara za poboljšanje kvaliteta lečenja pacijenata obolelih od kardiovaskularnih bolesti. Ovolika suma je namnjena prvenstveno ovoj medicinskoj disciplini, s obzirom da je 57 posto smrtnosti u Vojvodini od kardiovaskularnih bolesti, naveo je Gojković.

Slaven ministar Redzek

Na Klinici za kardiovaskularne bolesti kupljeno je 185 novih i najsavremenijih kreveta za bolničko lečenje čime je praktično zanovljen kompletan posteljni fond koji je poslednjih 15 godina bio u izuzetno lošem stanju.

krevet

Prema rečima Gojkovića, osim toga unapređen je u potpunosti i rad u kardiohirurškim salama pošto je kupljen najsavremeniji aparat za vantelesni krvotok. Takođe, ozbiljna sredstva su uložena u sam objekat Instituta za kardiovaskularne bolesti, nabavku vozila hitne pomoći i popravku infrastrukture. - - To je samo jedan od pokazatelja koliko Pokrajinska Vlada vodi računa o zdravstvenom stanju građana Vojvodine – naglasio je doc dr Zoran Gojković.

hitna pomoc

Direktor Instituta za KVB Vojvodine Prof. dr Aleksandar Redžek rekao je ovom prilikom:

- Moram da izrazim veliko zadovoljstvo što su Pokrajinska Vlada i Pokrajinski Sekretarijat za zdravstvo, i mi zajedno kao jedan tim koji radimo u interesu lečenja naših kardiovaskularnih bolesnika, prepoznao ovu potrebu, i da je zahvaljujući zaista velikim investicijama koje su uložene u Institut, obezbeđeno mnogo kvalitetnije lečenje naših bolesnika. Zanavljanje svih 185 kreveta omogućava mnogo kvalitetnije lečenje i negu naših teških bolesnika i njihov brži oporavak. Sa druge strane, kupovina mašine za vantelesni krvotok i kupovina mnoge druge opreme, kao aparata za anesteziju, omogućava zaista jedan značajan iskorak u lečenju kardiovaskularnih bolesnika. Naravno, biće neophodna i dalja ulaganja u budućnosti ali ova strategija i ovaj put kojim čvrsto idemo svi zajedno, će sigurno značajno unaprediti lečenje bolesnika i znatno smanjiti smrtnost od kardiovaskularnih bolesti na području Vojvodine.

Kozic Redzek ministar