Obeležen svetski dan hipertenzije

Institut za KVB Vojvodine je obeležio 17. maj, Svetski dan hipertenzije, organizovanjem dva predavanja za pacijente na temu akutnog koronarnog sindroma i arterijske hipertenzije u prostorijama Instituta.

U cilju podsticanja svesti o prevenciji hipertenzije kao glavnog faktora rizika za šlog, infart miokarda, srčanu slabost, aneurizmu aorte, bubrežnu slabost, bolesti perifernih arterija i bolesti mrežnjače oka,
organizovano je i merenje krvnog pritiska kod zaposlenih.

Opširnije...


Simpozijum mladih interventnih kardiologa Srbije

Poštovane koleginice i kolege,

Čini mi veliko zadovoljstvo pozvati vas na prvi simpozijum mladih interventnih kardiologa na Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, koji se organizuje 22. i 23. decembra 2017. godine.
Simpozijum je planiran kao regionalni „workshop“ interventnih kardiologa Srbije, republike Srpske i Crne Gore. Time bi se posle decenije i po vremena na Klinici za kardiologiju konačno nastavio prekinuti niz organizacije stručnih skupova ovakvog ranga.

Preuzmite program seminara OVDE »»

Opširnije...Centralna svečanost povodom 40 godina IKVBV

Centralna svečanost povodom 40 godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine održana je 15. Novembra 2017. godine u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Svečanosti su prisustvovali pored zaposlenih i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i brojni gosti i zemlje i inostranstva, čime je na najlepši način potvrđen ugled i značaj koji ova zdravstvena ustanova ima u zemlji i okruženju.

Opširnije...


Koncert u ritmu srca

Svečani koncert za pacijente, koji se tradicionalno održava svake godine a povodom dana Instituta, održan je 17. novembra u 11 časova u holu na 3. spratu IKVBV.

Opširnije...

KME - Izazovi u dijagnostici i lečenju

Povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, 16. novembra je u prepunoj sali na 5. spratu održan seminar pod nazivom: EPIDEMIJA KARDIOVASKULARNIH BOLESTI: IZAZOVI U DIJAGNOSTICI I LEČENJU - JUČE, DANAS, SUTRA

Opširnije...

Predavanje prof. dr Scipione Carerj

U sredu, 15.11.2017. godine, u okviru proslave 40 godina Instituta, predavanje je održao profesor iz Italije.

Opširnije...

PRIZNANJA ZA 40 GODINA INSTITUTA ZA KVB

Na svečanosti povodom 40. godina postojanja Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine u Sremskoj Kamenici, dodeljene su plakete i zahvalnice u sledećim kategorijama:

Opširnije...

Kviz za mlade lekare -Tačno u podne

Povodom proslave 40 godina IKVBV, u velikoj sali na 5. spratu Instituta, održan je kviz za mlade lekare iz oblasti medicine, kao i opšte kulture. Pobedničkom timu u finalu, Institut za KVBV je obezbedio plaćanje za učešće na kardiološko / kardiohirurškom kongresu u 2018. godini po izboru pobednika.

Opširnije...