operpriprem

ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ КОЈИ ТРЕБА ДА СЕ ОПЕРИШУ

• Хируршки тим наше Клинике способан је да изврши све врсте кардиохируршких интервенција, а кардиолози, медицинске сестре, техничари и друго особље Клинике ће учинити све да Вам опоравак после хируршке интервенције буде што краћи и лакши.
• Пошто сте обавили све прегледе код свог кардиолога, хемодинамска испитивања, добили мишљење (упут) за хируршко лечење, треба да дођете лично или се јавите у секретаријат Клинике за кардиоваскуларну хирургију на телефон: 021/48 05 701 или 021/48 05 702 или ако нисте у могуђности да дођете лично, пошаљете сву документацију факсом: 021/66 22 059 или поштом на секретаријат Клинике. По пријему документације кардио- хируршки конзилијум ће одлучити о потреби, врсти и термину хируршке интервенције.

- Крвна слика (Хб, ХЦТ, Ер, Ле и Тр) и седиментација еритроцита
- Биохемијске анализе крви (калијум, натријум, билирубини, уреа, креатинин, глукоза, АЛТ, АСТ, ЦК, укупни протеини, ЛДХ)
- Урин (нативни, са седиментом)
- ИНР (уколико је узимао пероралну антикоагулантну терапију, нпр. Синтром, Фарин...)
- Време крварења и време коагулације
- Трансмисивне болести (ХИВ, ХБВ, ХЦВ, СИФИЛИС)
- ЦРП, Крвна група, Хормони штитасте жлезде
- потврду стоматолога о уредном стоматолошком статусу
- РТГ снимак срца и плућа, УЗ (ултразвук) абдомена

I анализе морају бити у референтним вредностима и не старије од 15 дана
II трансмисивне болести (ХИВ, ХБВ, ХЦВ, сифилис) – налази важе 6 месеци од датума вађења
III уколико пацијент болује од неких пропратних болести, потребно је да достави и медицинску документацију о томе:
1. отпусно писмо
2. налаз надлежног лекара специјалисте (неуролог, нефролог, гастроентеролог, ендокринолог и сл. у зависности од које се болести пацијент лечи) о постојању евентуалних контраиндикација за планирани оперативни захват

Прелепо

Пумпа живота! Никад не стаје, понекад убрза или прескочи, заболи или се примири, али не престаје да испуњава своје обавезе. Срце пумпа крв до скоро свих 75 трилиона ћелија у организму. Једино рожњача у оку не добијају доток крви. Сваки дан, срце ствара довољно енергије да се вози камион 32 километра. Током живота, то је еквивалентно путу на месец и назад.

Одговорност

Будите одговорни према себи и преузмите контролу над својим здрављем. Усвојите здрав начин живота, престаните да пушите, здраво се храните, будите физички активни. Свакодневно конзумирање намирница богатих антиоксидансима може да осигура одржавање нормалне циркулације крви и нивоа крвног притиска, као и да спречи оксидацију масних материја у крвотоку, а тиме и формирање тромба.

Достигнућа

Својим резултатима и постигнућима, Институт за КВБВ сврстао се у ред водећих светских институција. Праћење напретка и развоја медицинске мисли, континуирани рад на усавршавању сваког појединца запосленог у овој установи, као и рад на едукацији генерација које долазе, постали су право и обавеза медицинских радника наше куће.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине
Секретаријат директора:

 +381 21 48 05 700, 48 05 755
   
ФАКС: +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    +381 21 48 05 100

 ikvbv@ikvbv.ns.ac.rs

IKVBV