ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ КОЈИ ТРЕБА ДА СЕ КАТЕТЕРИЗИРАЈУ

• Заказаног дана треба да се јавите у Поликлинику у Сремској Каменици (зграда уз рампу). Пацијенти из Новог Сада до 7:00 х, а ван Новог Сада до 8:00 х.
• Молимо Вас да у циљу безбедног извођења инвазивне процедуре обавезно донесете следеће лабораторијске налазе, а које се не раде на Институту за кардиоваскуларне болести:
- ХбсАг
- анти ХЦВ
- анти ХИВ
- ТПХА (WАР)
• Без горе наведених резултата, који не могу бити старији од три (3) месеца, нисмо у могућности да у планираном термину урадимо предвиђену катетеризацију срца.

Неопходно је да приликом доласка на Клинику понесете и доставите на увид:
1) претходну медицинску документацију,
2) новије рутинске лабораторијске анализе- обавезно ККС, СЕ, ЦРП, Фибриноген, Биохемијске анализе крви ( калијум, натријум, билирубини, уреа, креатинин, глукоза, АЛТ, АСТ, ЦК, ЛДХ), Липидни статус, Урин, НЕ СТАРИЈЕ ОД 7 ДАНА,
3) обавезно крвна група и Рх фактор,
4) фрее Т4, хТСХ,
5) ултразвучни преглед абдомена,
6) уколико поседујете налазе: ЕХО, Холтер, ергометрија,
7) ОБАВЕЗНО донети са собом све додатне налазе, уколико их је тражила комисија за заказивање ИКВБВ,
• Неопходно је да приликом доласка на Клинику понесете и доставите на увид:
8) обавезно машиницу за бријање са жилетом,
9) упут за болничко лечење који не може бити старији од шест месеци, (за пацијенте ван Јужно-бачког округа упут мора бити оверен од надлежног Фонда за здравство са напоменом "за катетеризацију срца"),
10) РТГ срца и плућа (ПА снимак), не старији од 7 дана,
11) оверену здравствену књижицу и личну карту,
12) извештај стоматолога на фокалозу, ОПТ снимак горње и доње вилице (потребно само за болеснике са валвуларном болешћу).

Уколико нисте у могућности да дођете на нашу Клинику у предвиђеном термину, молимо Вас да нам јавите на телефон 021/48-05-773 или факс. 021/4805895.

Прелепо

Пумпа живота! Никад не стаје, понекад убрза или прескочи, заболи или се примири, али не престаје да испуњава своје обавезе. Срце пумпа крв до скоро свих 75 трилиона ћелија у организму. Једино рожњача у оку не добијају доток крви. Сваки дан, срце ствара довољно енергије да се вози камион 32 километра. Током живота, то је еквивалентно путу на месец и назад.

Одговорност

Будите одговорни према себи и преузмите контролу над својим здрављем. Усвојите здрав начин живота, престаните да пушите, здраво се храните, будите физички активни. Свакодневно конзумирање намирница богатих антиоксидансима може да осигура одржавање нормалне циркулације крви и нивоа крвног притиска, као и да спречи оксидацију масних материја у крвотоку, а тиме и формирање тромба.

Достигнућа

Својим резултатима и постигнућима, Институт за КВБВ сврстао се у ред водећих светских институција. Праћење напретка и развоја медицинске мисли, континуирани рад на усавршавању сваког појединца запосленог у овој установи, као и рад на едукацији генерација које долазе, постали су право и обавеза медицинских радника наше куће.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине
Секретаријат директора:

 +381 21 48 05 700, 48 05 755
   
ФАКС: +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    +381 21 48 05 100

 ikvbv@ikvbv.ns.ac.rs

IKVBV