ИНФОРМАЦИЈЕ ЗА ПАЦИЈЕНТЕ КОЈИ ТРЕБА ДА УРАДЕ ДОПЛЕР

• Приликом доласка на преглед понети са собом:
- оверену здравствену књижицу
- личну карту
- извештај кардиолога који тражи преглед
- упут од лекара опште праксе

- стари налаз доплера (ако га има)
• Пре уласка у кабинет неопходно је да пацијенти искључе мобилне телефоне, јер исти ометају рад апарата.
• Преглед се ради у лежећем положају, пацијент је скинут до појаса, између сонде и тела пацијента се наноси водени гел. Преглед је безболан и није штетан по људски организам.
• Просечно време трајања прегледа је 30-45 мин.
• Налаз се издаје одмах након прегледа.

Прелепо

Пумпа живота! Никад не стаје, понекад убрза или прескочи, заболи или се примири, али не престаје да испуњава своје обавезе. Срце пумпа крв до скоро свих 75 трилиона ћелија у организму. Једино рожњача у оку не добијају доток крви. Сваки дан, срце ствара довољно енергије да се вози камион 32 километра. Током живота, то је еквивалентно путу на месец и назад.

Одговорност

Будите одговорни према себи и преузмите контролу над својим здрављем. Усвојите здрав начин живота, престаните да пушите, здраво се храните, будите физички активни. Свакодневно конзумирање намирница богатих антиоксидансима може да осигура одржавање нормалне циркулације крви и нивоа крвног притиска, као и да спречи оксидацију масних материја у крвотоку, а тиме и формирање тромба.

Достигнућа

Својим резултатима и постигнућима, Институт за КВБВ сврстао се у ред водећих светских институција. Праћење напретка и развоја медицинске мисли, континуирани рад на усавршавању сваког појединца запосленог у овој установи, као и рад на едукацији генерација које долазе, постали су право и обавеза медицинских радника наше куће.

Локација нашег института:

 Пут доктора Голдмана 4,
   21204 Сремска Каменица, Војводина, Србија

Институт за кардиоваскуларне болести Војводине
Секретаријат директора:

 +381 21 48 05 700, 48 05 755
   
ФАКС: +381 21 66 22 881 

 Call centar:
    +381 21 48 05 100

 ikvbv@ikvbv.ns.ac.rs

IKVBV